НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

събота, 5 май 2012 г.

"Languages are fun"


      Под това заглавие на 4 май в нашето училище се проведе езиково състезание. Традиционно името, с което провеждахме тази надпревара в края на всяка година между четвъртите класове, бе "English is fun". Но сега, освен отборите на двата четвърти класа, в състезанието се включиха американките Кристин и Мери, доброволки от Корпуса на мира, които в края на двегодишния си престой в България се престрашиха да покажат доколко са усвоили нашия език. Лесно ли се учи чужд език, кои са трудностите в двата езика, кой език е по- труден- българският или английският? След като обсъдихме тези въпроси, всички бяхме единодушни, че каквито и трудности да има, да учиш чужд език, освен необходимо, е и забавно.
4 А клас- The Snow Tigers
The Mad Kittens
4 Б клас- The Clever Bees
       Четвърти А клас избраха за име на своя отбор "Тhe Snow Tigers" , четвърти Б- "The Clever Bees", а Кристин и Мери, с първите букви на своите имена, нарекоха отбора си "The Mad Kittens". За да бъде безпристрастно журито, в него включихме- Елка Йорданова, директор, Цветлина Кунчева и Анелия Мутафова. 
Журито


          Езиковата надпревара премина в осем кръга. За четвъртокласниците задачите бяха на английски език. С аналогични задачи, но на български, трябваше да се преборят Кристин и Мери. Поднесени по забавен начин, те бяха свързани с човешкото тяло, родословното дърво, поговорки на двата езика, забележителности в България и света, игри за бързина и верен отговор. 





        След много емоции и оспорвана надпревара победител в играта стана отборът на Кристин и Мери, които показаха добро владеене на българския език. На 2ро място остана отборът на 4 Б клас, трети- 4 А клас.
Обявяване на резултатите

Отборът победител
Кристин
4 Б клас- 2ро място
4 А клас- 3то място

Няма коментари:

Публикуване на коментар