НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

сряда, 9 май 2012 г.

Ден на ученическото самоуправление

          На 7ми май в нашето училище се проведе Ден на ученическото самоуправление. Пълна учителска стая с усмихнати и ентусиазирани "млади колеги", връчване на символичния ключ на училището, оперативка- така започна денят в понеделник. Тази инициатива е вече традиция за нас и всяка година четвъртокласниците се включват с огромно желание. Освен за длъжностите "Директор", "Зам. директор" и "Учител по предмет", те кандидатстват и за всички други работни места, като подават молба и мотивационно писмо.
Връчване на ключа

...и първа оперативка

     Честта да бъде директор на училището тази година се падна на Николай Пановски от 4 Б клас, а негов заместник бе Юлия Александрова от 4 А клас. Госпожа Елка Йорданова предаде ключа на Ники, а той отбеляза, че е доста тежък, каквато е и работата на всички учители. На сутрешната оперативка бяха прочетени също задълженията и отговорностите на малките преподаватели, както и задачите за деня.
г-жа Йорданова със своите "колеги"
       Звънецът за първия час удари и всички с радост и малко притеснение, както по- късно споделиха, се отправиха към класните стаи.
Вики Цветанова и Вики Бешовишка в 3 Б клас


Йото в 3 А клас

Иван и Йото в 3 А клас
Деси в 4 Б клас
Вики в 4 А клас
        Това, което обаче всички учители споделиха в края на учебните занятия, бе изключително добрата предварителна подготовка на малките колеги за всеки един час. Работни листове, кръстословици, гатанки, песни- това показва, че те са подходили сериозно и отговорно към задълженията си за деня на самоуправлението. Всички те получиха отлична оценка за своята работа.
      Малките ученици от 1-3 клас също бяха много щастливи, че големите каки и батковци днес са техни учители. С желание решаваха задачи, пишеха, включваха се активно във всяка игра, а дисциплината беше като в истински час.
Мириян в 1 Б клас
Нели в 1 Б клас

       Денят на ученическото самоуправление завърши с оперативка, на която бяха отчетени резултатите от деня, беше направен анализ на работата, учениците споделиха своите впечатления и мнения за това как са се справили, къде са срещнали трудности. Радващото е, че някои от тях заявиха, че искат и в бъдеще да упражняват тази понякога нелека, но интересна професия- учител.


Няма коментари:

Публикуване на коментар