НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

четвъртък, 3 май 2012 г.

Нов успех за Ники!

         На 28.04.12 във Враца се проведе Регионалният кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling bee. Аулата на СОУ "Христо Ботев" посрещна състезатели и техните преподаватели. Участваха победителите от училищните състезания от областите Враца, Монтана и Видин. След теглене на номерата на случаен принцип нашият участник Николай Пановски от 4б клас получи номер 1, който той прие без притеснение и каза, че ще му е на късмет.



         Заредиха се кръг след кръг, започнаха да отпадат състезатели, а нашата надежда растеше, защото Ники отговаряше спокойно и уверено, и все по- бързо се доближаваше към финала. Ето част от думите, които той трябваше да спелува без право на грешка и поправяне- BEST, AFTER, DANGER, ALMOST, FAMOUS, STORAGE, OASIS, ADVERTISE, AUDIENCE, OCCASIONAL, PEDESTRIAN, SIGNIFICANCE, INNOCENCE, IRRELEVANT, GUARANTEE, ACQUAINTANCE.



          След като отпаднаха почти всички състезатели, останаха само Ники и още един четвъртокласник от гр. Вършец. Напрежението стана още по- голямо. Двубоят беше оспорван и след няколко кръга, думата, която остави нашия участник на второ място, бе MISCELLANEOUS. Трудна е, нали? :-)


          Наградата за спечелилите първо и второ място на Регионалните състезания във всичките десет града на България  е участие в Националния кръг, който ще се проведе в София на 12 май, както летен езиков лагер с доброволци от Корпуса на мира.


           Нека пожелаем успех на Ники! 
Да бъде все така спокоен и уверен в своите знания, 
за да покаже най- доброто от себе си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар