НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

събота, 23 март 2013 г.

SPELLING BEE 2013

    На 20.03.2013 се проведе училищният кръг на третото Национално състезание по правопис на английски език Спелинг бий. Това е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват, т. е. произнасят буква по буква, различни думи на английски език.  Тази година над 5500 ученици на възраст от 9 до 14 години се състезават в 236 училища в страната. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември. 


      Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на МОМН и Посолството на САЩ.
     Специални гости и жури на нашето състезание бяха Патриша Бивънс- инициатор на първото Спелинг бий през 2011г. и Патриша Хъртслър- доброволец от Корпуса на мира.
Патриша и Фелиша
       Общо 16 момчета и момичета от четвъртите класове се трудиха упорито през последните месеци и се престрашиха да мерят сили на училищния кръг. 







    След изключително оспорвана надпревара в 18 кръга победител в състезанието стана Лъчезар Луканов от 4 В клас, а второ място зае Мария Ангелова от 4 Б клас. Те ще представят училището ни на регионалното състезание, което ще се проведе на 20 април в град Монтана. 
Лъчезар и Мария
      Думата, която донесе победа на Лъчезар бе summer. Награди за положения труд имаше за всички участници, подсигурени както от организаторите от КОР Плюс, така и от нашето училище.



 Поздравления и пожелания за бъдещи успехи на всички  състезатели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар