НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

четвъртък, 5 април 2012 г.

Спортен празник за Международния ден на ромите

        В навечерието на 8 април, Международния ден на ромската общност, НУ "Хр. Смирненски", Бяла Слатина бе домакин на играта "Играйте с нас" на местната кабелна телевизия ЕТА РАВА. В състезанието взеха участие и отборите на НУ "Хр. Ботев", Б. Слатина, ОУ "Хр. Ботев",  с. Търнава и ОУ "Г. Раковски", с. Търнак. Своите спортни умения малките спортисти показаха на стадион "Чавдар". Въпреки силното слънце, публиката възторжено аплодираше своите любимци.



        В първия кръг на състезанието  нашето училище  трябваше да премери сили с отбора на ОУ "Г. Раковски", Търнак. Скачане с голяма топка, скачане в чувал и теглене на въже бяха трите игри, в които участвахме и победихме.






        Във втория кръг трябваше да се срещнем с другия отбор- победител, за да се борим за първото място. Това бе отборът на ОУ "Хр. Ботев", с. Търнава. Двубоят беше изключително напрегнат и оспорван. Играта "Надпревара с тротинетки" по преценка на батко Радко завърши наравно и това доведе до нова игра- "Топки в цел". Всеки отбор вкара по 3 топки в коша, затова се наложи двата отбора да премерят сили в теглене на въже, за да се определи крайният победител. Първото място остана за отбора на Търнава, но нашите състезатели показаха сплотеност, отлични физически качества и борбен дух, и въпреки че останаха втори, те представиха достойно училището.





        С финансовата подкрепа на Община Бяла Слатина, Центърът за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" и Фондация "Америка за България" имаше подаръци за всички отбори, както и купи за първите три места. Празника уважиха кметът на Община Б. Слатина- инж. Иво Цветков, Тихомир Трифонов- зам. кмет, Боряна Петкова- дир. Дирекция "Хуманитарни дейности" и Харалампи Петков- п-л Общински съвет.


Няма коментари:

Публикуване на коментар