НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

неделя, 8 април 2012 г.

"Знам и мога" 2012

         Тази година на 30 март град Враца бе домакин на Първата национална олимпиада "Знам и мога", която по същество е наследник на провежданите през последните две години състезания със същото име. Олимпиадата се провежда под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Гост във Враца бе г-жа Милена Дамянова, заместник-министър на образованието, младежта и науката, която връчи и наградите на победителите на тържествена церемония на следващия ден. В олимпиадата участват ученици само от четвърти клас, а въпросите са от различни научни области, изучавани като учебни предмети.

Елка Йорданова, Ники, Мариана Николова
     От всяка област участваше само нейният победите, единствено област Враца, като домакин, имаше право на трима състезатели. С гордост съобщаваме, че единият от тях бе Николай Пановски, ученик от 4а клас в нашето училище, който многократно ни представя на престижни състезания. И макар че не е сред първите трима победители, и тази година Ники се представи достойно, като събра 41 точки. Резултатът на спечелилия първо място е 51,5 точки.

      Училище- домакин на Националната олимпиада бе НУ „Софроний Врачански", което освен за безупречната организация, се бе погрижило и за двудневната развлекателна програма, чрез която участниците, техните преподаватели и родители се запознаха с различни културни и исторически забележителности на град Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар