НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

петък, 24 май 2013 г.

Ученическо самоуправление- 22 май 2013

     За поредна година в нашето училище се проведе Ден на ученическото самоуправление. С голямо желание учениците от 4 класове влязоха в ролята на директор и учители и преподаваха на своите по- малки приятели. Заради отличното й представяне на Националната олимпиада, за директор в този ден бе избрана Маринела от 4 Б клас, а нейни заместник- директори бяха Мария Ангелова от 4 Б и Лъчезар от 4 в клас. След кратко приветствено слово г-жа Елка Йорданова връчи на Маринела символичния ключ на училището, т.е. отговорността да следи за нормалното протичане на учебните занятия, за добрата дисциплина и навреме свършената административна работа.


       Малките ученици с радост приеха четвъртокласниците за свои учители и с желание изпълняваха поставяните от тях задачи. А предварително подготвените работни листове и тестове показаха колко отговорно са подходили към своите задължения момчетата и момичетата от четвъртите класове.




       В края на работния ден бе проведена кратка оперативка, на която малките учители споделиха своите впечатления от изминалия работен ден, какви трудности са срещнали, с какви проблеми са се сблъскали и как са ги разрешили, какво са почувствали от "другата страна на катедрата". Повечето деца изказаха мнение, че учителската професия е интересна, но същевременно и доста трудна. А проблемите идват от лошата дисциплина на някои ученици.

          Денят завърши с изненада! Служителите от МОСВ, които бяха наши гости по проект "Зелена идея в училище", оставиха два плаката на филма "Революция Z" с автографи от актьорите. Решението на училищното ръководство бе да ги даде на ученици с показани високи резултати в учебния процес. За своето четвърто място на Националната олимпиада "Знам и мога" плакат получи Маринела Ивова от 4 Б клас. Другият отиде при Мария Ангелова, също от 4 б клас, която и на четирите изпита от Националното външно оценяване имаше максимален брой точки.

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар