НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

четвъртък, 10 януари 2013 г.

Коледен благотворителен базар



     По идея на Христо Русинов, преподавател ПИГ 1 клас,  и с помощта на всички колеги за първи път в нашето училище бе проведен Коледен благотворителен базар, като събраните средства бяха предназначени за децата дом „Надежда” в с. Търнава. Голяма подкрепа и съдействие оказаха родителите, както и членовете на ПК „Бяла Злата” и доброволците към БЧК. 


        На 20 декември салонът бе пълен с вкусни питки и сладкиши, коледни и новогодишни украси, ръчно плетени изделия, сурвачки и картички, изработени от нашите ученици.
         Специални гости на празника бяха кметът на общ. Б. Слатина- инж. Иво Цветков, Габриела Раловска- кмет на с. Търнава, представители на общинска администрация, както много родители и близки. 
       За идващата Коледа разказваха, пяха и рецитираха учениците от 1 клас. Те припомниха характерни обичаи, любими стихове и песни. 


           След празничната програма  гостите имаха възможност да разгледат изложбата и да купят това, което им харесва, за да подпомогнат каузата на малките ученици- деца помагат на деца в неравностойно положение. 




     А дали бяха вкусни лакомствата и дали бяха красиви коледните украси, говори фактът, че всичко от изложбата бе изкупено много бързо. Надяваме се събраната сума от 350 лв да помогне, макар и малко, на децата от дома в Търнава.
             Коледният благотворителен базар бе пример за изключително добрата съвместна работа между училище, родители и общественост.
Благодарим на всички, които ни подадоха ръка!



Няма коментари:

Публикуване на коментар