НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

неделя, 4 ноември 2012 г.

Ден на народните будители

       Нестандартна идея за отбелязване Деня на народните будители, първи ноември, предложи колегата ни Христо Русинов- преподавател на ПИГ 1 клас- ученици и учители да направят препис на Паисиевата "История Славянобългарска". Меропрятието е част от дейността на сформирания през лятото Граждански кръг, чиято цел е приобщаване на родителите и обществеността към живота на училището.

        Предложението му бе прието и в неделния ден на 28ми октомври, в навечерието на празника, художествената галерия на НЧ "Развитие- 1892" отвори вратите си за ученици, учители и родители.


        След кратка програма, посветена на делото на първите просветители, малките ученици с помощта на техните преподаватели, започнаха преписа на малката книжка, тръгнала още в далечната 1762г. към своите верни читатели. 
         Гост на събитието бе и председателят  на читалищното настоятелство Николай Алексиев. Той подари книга на Мария Божидарова от 4 Б клас, която бе написала стихотворение, посветено на 120-годишнината на читалището.




         Христо Русинов и част от учениците взеха участие и в предаването "Матине с РАВА" на местната кабелна телевизия. Разговорът с тях може да видите на сайта на телевизията /раздел "Архив" или "Всички страници" в предаването от 28.10.2012г/.
http://simnet.tv/home/eta-rava-tv/predavania/matine-s-rava

Няма коментари:

Публикуване на коментар