НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

петък, 30 март 2012 г.

Състезание по БДП

         Познават ли децата пътните знаци, знаят ли правилата за улично движение и спазват ли ги, когато са сами или с родители на улицата? Към кого могат да се обърнат за помощ при злополука на пътя? Отговорите на тези въпроси станаха ясни след проведеното състезание по Безопасност на движението по пътищата, организирано от класните ръководители на вторите класове Валя Василева и Силвия Томова. Всеки клас определи отбор от 5 ученика, а в журито бяха Елка Йорданова- директор на училището, Петя Димитрова- преподавател ПИГ 2 клас, Христо Русинов- преподавател ПИГ 3-4 клас и инсп. Цветан Митов- началник КАТ при РУ "Полиция" Бяла Слатина.



         Пред няколко изпитания бяха изправени състезателите- отговори на въпроси, свързани с правилното поведение на пътя, кръстословица и практически задачи. Само с една точка преднина победител е отборът на 2б клас, с 21 точки. Децата показаха много добри знания, свързани както с познаването на пътните знаци и маркировка, така и с правилното поведение на пътя.



        Но най- интересна и емоционална беше последната част на състезанието, когато инсп. Цветан Митов отговаряше на детските въпроси, касаещи безопасното движение по пътищата. Той нагледно показа на малчуганите как се използват и за какво служат полицейската стоп палка и радиостанция, както и дрегерът за установяване нивото на алкохол в кръвта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар