НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

НУ "ХРИСТО БОТЕВ"

сряда, 21 декември 2011 г.

„Коледни вълшебства”

Виктория Цветанова
„Коледни вълшебства”- така реши да нарече конкурса, посветен на наближаващия празник, г-жа Виолина Маринова, кл. р-л на 4а клас.  Целта бе да провокира фантазията на децата и те да покажат своя талант в това, което умеят най-добре. А събраните материали показват, че децата с желание и интерес са посветили част от свободното си време на поставената задача. Рисунки, коледни венци, разказ, стих... Малките творци са вложили сърце и в снежните пейзажи, и коледни елхи, в украсите, във всеки стих. Ето някои от тях:

Виктория Бешовишка

Милица
Юлия
Васил
Веселин
Юлияна
Виктория Бешовишка
Коледният венец на Николай
Пламен
Коледна нощ 
от Виктория Цветанова
    В навечерието на Коледа всички  хора са насядали на трапезата, любувайки се на  празника. Целият град блести с най-различни светлини.
   Едни- от красивите и цветни лампички на големите, украсени с играчки, зелени елхи. Други- от свещичките, които греят край трапезите в домовете. Трети- просто от блещукащите, чисти и добри сърца на дечицата, които с нетърпение чакат да дойде Дядо Коледа, с техния мечтан подарък.                                                             
    Покривите на къщите са обсипани с пухкав, бял сняг, който е навалял през нощта, а комините им пушат с пълна пара. Навън от  зори до свечеряване децата играят  със снежни топки, правят големи снежни човеци с  носове от моркови, очи от камъчета, или копчета, тигани, вместо шапки, и метли в ръцете. Спускат се с шейни по големите снежни  хълмове и всички се веселят.
    Най-важното е, че във почти всеки дом има елха, която децата са украсили с най-различни топки, звезди, гирлянди и лампички, забавлявайки се много, много. Хората, още от древността вярват, че на Коледа се случват чудеса, и всички стават по-добри. Този празник кара хората да се чувстват прекрасно, защото всяка година на Коледа Исус Христос наблюдава всички хора, от небето и ги закриля, тъи като вярва, че всеки човек, независимо където и да е, има добра душа и сърце.  
    И вие винаги помнете, че на Коледа стават чудеса!!!

ДЯДО КОЛЕДА
 от Виктория Бешовишка

Хей, дечица погледнете,
Коледа дошла е вече.
И във тази, чудна, свята нощ
Дядо Коледа пристига с пълен кош.
Той на всеки, знам,
ще остави подаръка желан.
А в чорапчето, закърпено и малко,
ще бъде много жалко,
ако Дядо Коледа забрави
там вътре нещо да остави.
Но старецът не ще забрави
все нещо под ръка извади,
после в чорапчето грижливо го постави.
След това побърза да излезе
в гостната някой да не влезе.
И накрая скочи във шейната,
побърза да занесе на децата
от тях подаръка желан.
За да може сутринта децата,
да видят, че подаръкът е под елхата,
ще са щастливи от сърце,
каквото вътре и да е.
Важно е, че старецът се е постарал
и чак до тях с шейната е летял!


Няма коментари:

Публикуване на коментар